A sakk szakértőktől kérdezném, hogy van-e a címben szereplő változatnak valami magyar neve. Köszönöm. OP
Bullet sakk
Posted in
General
A bullet sakknak 2 nyelvan jelentése magyarul nincs:) Angolul=Golyó/golyó lövedék Hollandul=Beteglap
Szia OP!:) A "Bullet" szó jelentése: "ágyúgolyó" vagy "puskagolyó" ,ezzel a gyorsaságra utalnak,azonnal kell lépni mindíg!:) és amint tudjuk 1 ill. 2 perces!:) egyéb kérdés? Üdvözlet: benkoooo
szerintem az 1 perces partit nem is kéne saknak nevezni, mivel bonyolult állások kialakulására esély sincs , így maximum csak a sakk felszínét karistolja. ez egy magyar ember véleménye volt:)
"az 1 perces sakkjátéknak van-e valami egyedi magyar megnevezése" -Nincs!:) Amit leírtam ,és amit te is jól tudsz annyi az egész!
Ha már a neveknél tartunk : a 20 perces sakknak
Rapid
, az 5 percesnek
Shnell
, De az egy percesnek a
Bullet
jó név :D...
Pl. simán lehetne a neve "Egyperces". Ezt mindenki érti + egészen biztos, hogy magyarul van. A sakk sem chess nálunk. marcidano
Kedves OPERATOR! A játék megnevezése korrekt, Wikipédiás forrásokból értesülve az 1 perces sakkjáték elnevezése Bullet sakk. Az 5 perces Blitz vagy Schnell, A 20 pedig Rapid. Üdv: JR.
Látom sokan nem értik, OP-nak nem a játékfajta elnevezése kell hiszen az már megvan (Bullet sakk) hanem ennek egy speciális magyar változata.Sajnos én nem tudok segíteni mivel nem értek a sakkhoz nagyon.
Regalax, egyszerű: a Bullet Sakknak NINCS magyarosított neve, ennél nincs olyan, mint a Schnellnél a Villám. A Bullet sakk Bullet sakk, magyar neve (egyelőre) nincs. Üdv.: JR.
A bullet sakk magyarosított neve: EGYPERCES és én azt szoktam mondani, megyek egyezni:D nem értem miért csináltok ebből problémát. pusz
Sziasztok, teljesen kezdő tanulóként, az baj ha élvezem az 1 perces sakkot és neten inkább ilyet játszok? itt sokkszor még nyerni is tudok, kérdésem hogy ez hogy 1 percest játszom a későbbi sakktudásom esetleg rongálhatja e, vagy nincs hatással és nem gond ha élvezetből ezt is tolom?