FlyOrDie.com
« Back to All Topics
Tárgyilagos elmélkedés
Posted in 
General
Tárgyilagos elmélkedés
Posted in 
General
Tárgyilagos elmélkedés
Egy hétvégi, internetmentes kirándulásról hazatérve meglepődve tapasztaltam, milyen - fórumos szinten - magasztos hangvételű erkölcsi kiáltványok születtek némely témában. Mint megfontolt, higgadt, intelligens ember, az ezen topikokban megfogalmazottak nagy részével természetesen egyetértek. Az más kérdés, hogy a felvetett problémák többsége megoldhatatlan; pusztán elméleti boncolgatásnak meg nem látom igazán értelmét. 

Felvetnék viszont két dolgot, melyek, hogy is mondjam, lényegüket tekintve kissé földhözragadtabbak, könnyebben konkretizálhatók. 

1. Nem lenne észszerű, jogos kérés, hogy azon táblás játékok esetében, ahol a kezdés lehetősége erőazonosság esetén akár a parti kimenetelét is eldöntheti, kötelező legyen páros számú meccs-sorozatokat játszani? Persze tudom, a program hosszú távon kiegyenlíti az itt mutatkozó szórást - tehát ha egymás után 8-szor sötéttel játszottál 1-1 meccset, akkor valószínűleg előbb-utóbb, mondjuk az elkövetkező 50 meccs során 8-cal többször fogsz világossal kezdeni -, az azonban már koránt sem mindegy, hogy egy 500 vagy egy 50 pontos játékos ellen játszol 8-szor sötéttel, illetve világossal. Azt hiszem, világos, mit szeretnék. 

2. Nekünk, magyar játékosoknak érdemes lenne elgondolkoznunk azon, mennyi értelme van segélykiáltásainknak egy nemzetközi oldalon, ahol bizonyára 30 nyelven rinyál a tisztelt nagyközönség. Ezzel kapcsolatban egy kérdés az OP-nak: Az egyes csalók kitiltatásán kívül, nagyobb horderejű problémák orvoslására milyen lehetőségünk nyílik a magyar nyelvű fórum keretei között, azaz mi a legkevesebb, aminek történnie kell bármilyen változáshoz? Ha tényleg el szeretnénk érni valamit, nyissunk topikot angol, esetleg további nyelveken (az adott nyelvű fórumban persze)? (Ha lehetséges, és nem túl megerőltető, szeretnék egy a szokásosnál kimerítőbb, legalább 5 összetett mondatot tartalmazó választ kapni. Előre is köszönöm.) 

És még egy kis szösszenet: 
Bár nem sokan, de néhányan fizetnek azért, hogy a FOD működjön. Az előfizetőket nem minősíteném... de természetesen nem róluk beszélek. Ha valaki megvásárol egy olyan szolgáltatást vagy terméket, melyet itt a FOD-on (is) hirdetnek, akkor egyidejűleg kifizeti a reklámköltségek egy töredékét is. Azzal tehát, hogy megnézzük a reklámokat, közvetetten mindenképpen fizetünk a FOD-nak, hiszen minél többen használjuk az oldalt, annál drágább lesz a reklámfelület. Ha megnézzük, a FOD semmilyen többletszolgáltatást nem nyújt a reklámmentes oldalakhoz képest, így viszont gyakorlatilag létszükségletük, hogy a többség igényeit elégítsék ki. Ha a többség nem akar progisokat, higgyétek el, nem lesznek progisok. Ha a többség nem akar 50-et lépkedni feleslegesen, nem fog, és ha azt akarja, hogy kötelező jelleggel páros számú meccs-sorozatokat kelljen játszani, akkor úgy is lesz. A politika világában egyáltalán nem, a kapitalista üzleti világban viszont kökeményen működik a demokrácia. Semmi más nem kell a változáshoz, csak a többség akarata. És nem kell feltétlenül máshova mennünk játszani, ha valami nem tetszik. 

Nagyjából ennyi. Megkérek minden tisztelt fórmuzót, hogy csak akkor reagáljon a hsz-re, ha szellemileg képesnek érzi magát értelmes és érdemi megnyilvánulásokra. 

Cadadelininorov
Tisztelettel javasolnám,hogy tartsuk be a sakk szabályait.
Csak azt!
Tisztelettel javasolnám,hogy tartsuk be a sakk szabályait.
Csak azt!
Változások kikényszerítéséhez valóban a többség akarata szükséges, de akkor is sokkal előrébb tartanánk, ha a fórumon érdemben válaszoló illetékesek hozzáállása megváltozna. Nagy besértődések előtt hagy magyarázzam el mire gondolok. A fórumon már sok sok többé kevésbé használható javaslat született. Abban biztos vagyok, hogy legtöbbjük építő szándékú volt. A válaszok viszont elég szisztematikusan abban merülnek ki, hogy OP vagy Infy kurtán elmagyarázza, szerinte miért értelmetlen, kivitelezhetetlen, vagy egyáltelán szóra sem érdemes a dolog. OP olyasmit is válaszolt az egyik topicban, hogy sokat tesznek a progisok visszaszorításáért, azzal, hogy az infoban megjelölik őket. Bocs hogy a hivatkozást nem idézem szó szerint. De miért nem tesznek meg minden lehetőt? Ottvan pld az én javaslatom, hogy mi is láthassuk játék közben, ha ellenfelünk ablakot váltogat, tehát átlépked a programjába. A topic nyitójához hasonlóan, már én is gondolkodtam azon, hogy nemzetközi oldalon ér e valamit egyáltalán a mi szavunk. Valószínűleg nem a magyarországi üzemeltetőn múlnak a rendszer szintű változtatások, de ő hathatósabban tudna fellépni(ha akarna)Lehet, hogy negyot tévedek, mikor valaki hozzáállását kritizálom, de ez azért van, mert a véleményem szubjektív benyomásokon alapul. Nem nagyon emlékszem olyan válaszokra, hogy "ez tényleg jó ötlet és mindent megteszünk a megvalósításáért". Persze biztosan nincs igazam. Várom a reagálást az illetékesektől, vagy bárkitől, amiben elmagyarázzák, hogy mennyire nincs igazam.
üdv!
Nem kell ablakot váltogatni a csaláshoz:
1. Már magyar viszonylatban sem ritka a több gép otthon sem
2. Vannak menedzserkalkulátoron futó sakkprogramok, pl. PSION
   -chess és mobilra letölthető programok is. Ezeket meg lehet verni normál játékidőben, és több játszma alatt kiismerve a gyengéiket, de nem ITT 10-20 perc alatt.

Tudomásul kell venni, hogy ezért itt több a mérgelődés, mint amennyit a játék megér.
"Tisztelettel javasolnám,hogy tartsuk be a sakk szabályait."

Mások meg pont azt mondják, hogy ne tartsuk be, pl a kedves topiknyitó... Láthatóan a topikba eddig író kedves játékosok se tudnak közös nevezőre jutni, így eléggé véleményes nagy többségről beszélni az adott kérdésekben...

OP

Drága Cadadelininorov,

1, és mi van azzal akinek nincs éppen 2*40 perce, csak 1*40?
Azt fosszuk meg a pontszerzés lehetőségétől? Ez a kezdés probléma hosszabb távon kiegyenlítődik, nem nehéz belátni....

2, meg kell győzni minket, hogy az több előnnyel jár, mint hátránnyal, valamint a befektetett munkához képest is több előnnyel jár... Utána ha lesz rá időnk, akkor megcisnáljuk.
Azonban felhívnám kedves figyelmedet, hogy ez nem csak sakk oldal, van jópár más játék is amit fejlsezteni kéne, nyílvánvalóan nem tudunk minden kedves játékosunk igényeinek megfelelni, még akkor sem ha tisztában vagyunk vele, hogy a javasolt változások előre vezetnének, t.i. az időnk véges, és mindenhez idő kell, van amihez nem is kicsi.

"Ha megnézzük, a FOD semmilyen többletszolgáltatást nem nyújt a reklámmentes oldalakhoz képest"

Akkor én is kérdeznék valamit: ha ennyire elégedetlen vagy, akkor mi az amiért mégis itt játszol, és nem a többi oldalon ahol minden szép, minden jó? Komoan kérdezem...

OP
Drága SzociopataTata,

Kérlek ne adj a számba olyan dolgot, amit soha nem mondtam.

Köszönöm.

Attól szép a szabad verseny, hogy mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Van olyan oldal, ahol villogtatással jelölik meg a programosokat.
Ha mindenhol ugyanaz lenne, akkor mi alapján választanál?

Ehhez is kapcsolódva, a fentebb feltett kérdésemre mindenkinek a válaszát várom, akinek van mondanivalója a témában.

Köszönöm.

OP
"ha mindenhol ugyanaz lenne akkor mi alapján választanál?"

avagy

"el lehet menni" ...
Igen a szabad verseny nagyjából azt jelenti, hogy el lehet menni oda ahol jobb neked. Miután még mindig itt vagy, joggal gondolhatom, hogy nem találtál még ennél jobb helyet, mégha ez a hozászólásaidon nem is mindig látszik :p 

OP
Op te ironizálsz velem? pont a te poziciód az amiben nem kellene ezt tenned. illetve megteheted, mert a szabályzat nem tiltja.

a hszeimből meg azt kéne tudni kiolvasni, és szerintem másokéből is hogy hogyan lehetne jobbátenni az oldalt.
Kedves OP! 

Azt hittem, elég volt az a félmondat, de sajnos ki kell fejtenem a problémát a kedvedért: Ha egymás után 8-szor játszom 1-1 partit 50 pontos játékosokkal, úgy, hogy mindig világossal (vagy X-szel, vagy rózsaszínnel, stb...) kezdek, majd egymás után 8-szor játszom 1-1 partit 500 potos játékosokkal, úgy, hogy mindig sötéttel kezdek, az távolról sem egyenlő ennek a helyzetnek a fordítottjával, és szó nincs semmilyen kiegyenlítődésről. 

És igen, fosszuk meg a pontszerzés lehetőségétől az említetteket - legalább is a rapid játékban. Akinek nincs 2x40, de van 1x40 perc szabadideje, az kényelmesen lejátszhat 4 vagy 2x2 parti blitzet, ugyanis szerény számításaim szerint 1x40=4x10. Megint csak az a kérdés, hogy a többség így akarja-e. Nem tartom valószínűnek, hogy csupa olyan ember jár ide sakkozni, akinek legtöbbször épp csak 40 perc szabadideje van... de ha igen, a fenti lehetőség rendelkezésükre áll. 

A probléma pont azért jelentős, mert a legtöbb táblás játékra érvényes (meg a darts-ra is, de azt még nem próbáltam, úgyhogy azt most hagyjuk). 

Más. Meglehetősen tisztességtelen dolog tőled, hogy a vélemenyemet lesarkítva, elferdítve újraközlöd, holott ugyanezt te is kikéred magadnak. "Mások meg pont azt mondják, hogy ne tartsuk be (a sakk szabályait), pl a kedves topiknyitó..." - én ehhez még csak hasonlót sem mondtam (az előzményeket lássátok a Sakkozzunk fél órát feleslegesen topikban). Azt többször is, hogy ami itt történik, az nem SAKK, hanem ONLINE SAKK. Úgy látom, ez sem világos, úgyhogy tessék bővebben: 

(A baráti játszmákat most tegyük félre, szorítkozzunk a FIDE-szabályokra, melyekre te is hivatkoztál.)
- SAKK játékban az ellenfelek csak saját tudásukat használhatják 
- SAKK játékban a legtöbbször páros számú mérközések lejátszásával döntik el, hogy ki a győztese az összecsapásnak, a játékosok statisztikái, és ami a legfontosabb, (elő)pontjai ennek függvényében változnak 
- SAKK játékban nem fordulhatl elő olyan, hogy egy harmadik (vagy többedik) fél odalép a játékosokhoz, elkezdi anyázni őket, esetleg tanácsokat ad, stb. (illetve ha igen, ennek meglesznek a következményei mind a játszmát, mint az odapofátlankodót illetően)
- _SAKK játékban, ha az egyik félnek bármilyen problémája van, indokolt esetben szünetet kérhet (itt a FOD-on, ha szívrohamot kapok a játék közben - ami meglehetősen indokolt eset - akkor is elvesztem a partit) 

Ezek csak a legnyilvánvalóbb különbségek a SAKK és az ONLINE SAKK között. 

"Ha megnézzük, a FOD semmilyen többletszolgáltatást nem nyújt a reklámmentes oldalakhoz képest"

Ebből hogy szűrted le, hogy "ennyire elégedetlen vagyok"? Ez a mondat a magyar nyelv értelmezésében annyit jelent, hogy "ha megnézzük, a FOD semmilyen többletszolgáltatást nem nyújt a reklámmentes oldalakhoz képest", semmi többet. Egy szóval nem mondtam, hogy a többi oldalon minden szép és jó - történetesen az általam említett problémák legjobb tudomásom szerint mindenhol megvannak. Egyébként meg, ha komolyan kérdezed, két fő oka van annak, hogy itt játszom: 1. ez az egyik legnépszerűbb oldal, így tényleg bármikor találhatok magamnak ellenfelet; 2. a legtöbb általam felkeresett online játékoldal nem támogatja a 15 karakter hosszúságú nickeket (ahogy a nem alfanumerikus karaktereket sem - a FOD viszont igen; könnyen lehet, hogy épp ez a népszerűség oka, ahogy a furábbnál furább nickeket elnézem...). 

Végezetül: a szabad verseny azt jelenti, hogy el lehet menni oda, ahol jobb neked, VAGY meg is lehet változtatni azt a helyet, ahol most is jó neked, de még jobb lehetne. 

Épp ezért mindnyájatok utólagos engedelmével megpróbálok valamit: Mivel az én javaslataim jóformán mindenkit hidegen hagynak, a legnépszerűbb vita-témában, a programhasználat kérdésében nyitok 1-1 topikot a pro és a kontra oldalnak. Kérem, akinek véleménye van az ügyben, egy az adott topikba írt üres hsz-szel jelezze az álláspontját. A többit meg majd az érdeklődés és a vélemények függvényében meglátjuk... 

Cadadelininorov
Drága Operator!

Távol álljon tőlem,hogy kitaláljak valamit,amit aztán neked tulajdonítok. Még elnézést is kértem,hogy nem idézem a hivatkozást. Nincs jelentősége a dolognak,de mostmár azért is megkerestem azt a szövegrészt,ami derengett nekem. using programs topic 2008.jan.13."mi próbáltunk tenni valamit annak érdekében, hogy könnyebben beazonosíthatóak legyenek". Valóban nagyon pontatlanul idéztem,de a mondanivaló szempontjából ez tökéletesen megfelelt,mégpedig, hogy csináltatok valamit, de nem a lehető legtöbbet. Erről ennyit.

Kedves Játékostársak!
Na ezt jól megkaptuk. Én még szerencsés is vagyok,hiszen pontosan erre számítottam. A topic nyitójának eszmefuttatása a kapitalizmus és a piac működéséről helyes volt. Vagyis a működő kapitalizmus esetében. Csakhogy Magyarországon jelenleg kőkemény vadkapitalizmus van!!!
Hogy ne politizáljak egy játékoldalon? Sajnos nem lehet megkerülni. Lehet, de csak akkor, ha homokba dugjuk a fejunket. Nem lehet nem észrevenni a hasonlóságokat. A pór nép itt is kész tényeket kap arrogáns stílusban. 

Hozzászólásaim hatását már érzem a játékszobában is. Tegnap a magyar amőba szobában ZIDANE10 és RENDES kezdett el kóstolgatni. Provokációjuk viszonzás nélkül maradt. Sebaj legalább lesz egy szép kis screen shot gyűjteményem az amőba progis lobbitól. De nem is tudok rájuk haragudni, mert eszembe jutott egy bölcs szólás,ami nagyon illik ide. 
Valaki kitalálja melyikre gondoltam? Szóljatok ha szabad a gazda.
OPERATOR!
Lenne egy kérdésem,amire bőven elég lenne egy igen vagy egy nem válasz.Kérdés: akinekvalaminemteccikmehetmáshová a cégetek hivatalos álláspontja?????????????????????
üdv!
Drága Szociopata,

a "beazonosíthatóság" és a "visszaszorítás" két teljesen különböző dolog, egyáltalán nem mindegy.

És ismét tisztelettel megkérnélek, hogy ne adj a számba olyan dolgokat, amiket én nem mondtam.

Köszönöm.

OP

Drága Cadadelininorov,

Ha a ló+király dolog ennyire egyértelmű, akkor miért nincs a  sakkszabályok között, hogy az automatikus döntetlen? Ennyi erővel oda is berakhatnák. Mi az oka, hogy mégsem? Komoan kérdezem, tényleg nem tudom...

Nem hiszem, hogy ilyen szempontból annyira különbözik a normál sakk meg az online sakk...

Az oda-visszvágó felvetés jogos, csak szeretném, hogy lásd, nem ennyire egyszerű a dolog, annak is vannak hátrányai. Pl ha valakinek kevesebb az ideje, pl ha valaki megszakad, annak minimum 2x annyi az esélye mint egy meccsen, ha éppen csöng a telefon vagy valami más megzavarja, ami ugye ONLINE SAKK-ban könnyebben megtörténhet...

De majd meglátjuk mit tehetünk az ügyben, úgy hogy az mindenkinek szép és jó legyen.

OP
Drága OP,
Kérdezem,ha a király-ló nem automatikus döntetlen,akkor jáccanak míg valaki le nem esik?Vagy van itt 50 lépéses szabály?
tisztelettel egy amatőr pnancser
Drága bauchi,

Már számtalanszor megválaszoltam a kérdésedet, jó lenne ha néha olvasgatnál is.
De itt van mégegyszer: 50 lépéses szabály itt is van.

OP
Sziasztok!:)
Komolyan mondom elolvastam ezt a topicot ugy ahogy van ,az egészet ,de én még ilyen "Bambákat" életemben nem hallottam... Én Cada hozzád már nem is szolnék nagyon ,te reménytelen eset vagy ,csak fujod-fujod a magadét!!!ahelyett hogy játszanál!!!Tudod hány jo meccset lehetett volna lejátszani ahelyett hogy itt "rinyálsz" ,sirsz!!??? 
De látom neked ez a fontosabb...csináld csak ...!De ne beszélj mások helyében is és ne biztas senkit ,mert ugysem éred el amit szeretnél ,nekem és a barátaimnak jo ugy ez az oldal ahogy van!!!!!!!!!Ha akarok nyithatok én is 1 topicot a te javaslatod ellen ,hidd el hogy mellettem állna mindenki ;)És Én is felteszem a kérdést ,ha neked ennyire sok bajod van akkor miért ezen oldalon játszol???!!!!!!!!!Vagy te olyan suliba jársz v. jártál ,ahol nem tetszett az oktatás és mindig a Tanári irodába jáértál ,hogy ez nem jo ,az nem jo???!!!;)
Gondolkodj barátom !bye   (Az OP meg jofej,mellőzétek az ironiát!)thx
Húúú de kilóg a lóláb! Ez a "komolyan mondom" szójárás honnan olyan ismerős?
Kedves OP! 

Beismerem, a kelleténél kissé nagyobb hévvel rontottam neki a problémának. Tudod, végletesen perfekcionista vagyok - ami jelen világunkban, ennyi fosban inkább negatív, mint pozitív tulajdonság -, és néha hajlamos vagyok megfeledkezni a fájdalmas realitásról. A demokrácia és a szabad verseny jegyében praktikus megoldás lenne, ha kezdetnek akár csak a sakknál csináltok egy "páros számú parti kötelező" szobát. Annyi ember talán összejönne benne, mint a pentében, és ha már az is elég... 

Tényleg kezd fájni, hogy állandóan ismételnem kell magam. A ló+kiráky azért nem auto-patt, mert lehetséges belőle mattadás (20-adszor is leírom:) - csak épp elképesztően életszerűtlen módon. "Jó lenne, ha néha olvasgatnál is" - amit bauchinak írtál, rád is érvényes. 

Bár tudom, rosszul teszem, azért kicsit még bonyolítom a dolgokat: Attól nem lesz nagyobb a megszakadás esélye, hogy 2 partit kell játszani. Minden pillanatban van egy adott esélye a megszakadásnak, ami nagyjából konstans. Mindegy, hogy valaki 20 bulletet, 4 blitzet, vagy 1 rapidot játszik-e le; annak az esélye, hogy valamikor megszakad, kizárólag a lejátszott össz játékidő függvénye. Egy egyszerű példa: attól, hogy rulettben csak minden 2. vagy 3. pörgetésnél teszel tétet, még nem lesz kisebb vagy nagyobb esélyed a nyerésre. 

Kedves SzociopataTata! 

Szerencsére nem egy magyar, hanem egy nemzetközi oldallal van dolgunk - ezért vetődött fel bennem az a naiv, idealista elképzelés, hogy érdemben lehet értekezni itt valamiről. A hibát ott követtem el, hogy ebben a fórumban próbáltam cselekvést ösztönözni, ahol fájdalmasan sok az olyan hozzászóló, mint az alant megszólított. Nyilván észrevetted, hogy a te szavazatodon kívül zéró értékelhető dolog történt a 2 nyitott topikban. Ezt is beleértve jelenleg 3 topik fut szimultán a progizás kérdésében, ezt leszámítva ezek a legnépszerűbbek, de amikor felkínálom a létező legegyszerűbb és leggyorsabb megoldást a probléma rendezésének megkezdésére, nem történik semmi - ergo... a következtetést mindenki maga vonja le.  

Kedves bunkoooo! 

Olyan vagy, mint a mesebeli királylány, aki jött is, meg nem is - sikerült egy 12 soros hsz-ben "nem is nagyon szólnod hozzám". Ha most nem hazudtál, akkor komoly szövegértési promlémáid vannak, hiszen a nyitó hsz végén ezt olvashattad: "Megkérek minden tisztelt fórmuzót, hogy csak akkor reagáljon a hsz-re, ha szellemileg képesnek érzi magát értelmes és érdemi megnyilvánulásokra." Ha magadtól nem jöttél volna rá, most közlöm: ezt nem sikerült teljesítened. Állításoddal ellentétben pedig te vagy az, aki csak fújod a magadét: "minden jó, nekem így tetszik, miért itt játszol...". Ráadásul mindenképpen sikerült megint hazudnod egy alaposat: soha nem beszéltem mások helyében. Bíztatni meg azt bíztatok, akit akarok; semmi közöd hozzá. Meglehetősen szánalmas dolog, amivel fenyegetni próbálsz, de tudod, az a szép a dologban, hogy megteheted: egész nyugodtan nyithatsz egy topikot a javaslatom ellen - az már más kérdés, hogy mennyi értelme van olyansmiért rinyálni, ami már most is úgy van, ahogy akarod.  

Cadadelininorov
"Tényleg kezd fájni, hogy állandóan ismételnem kell magam."

ezzel én is így vagyok...

"A ló+kiráky azért nem auto-patt, mert lehetséges belőle mattadás"

ezzel én, tisztában vagyok, amit te is tudhatnál, ha néha elolvasod amit írok... Te erőlteted hogy legyen mégis auto-patt, pl a fide szabályokkal ellentétben.
A kérdésem az volt, hogy a fide szabály szerint ez miért nem auto-patt, ha csak elméletileg lehetséges a matt. Én nem tudom. Ezek szerint te sem.

Ezzenel téma részemről lezárva, hiszen nem kaptam értékelhető magyarázatot arra, hogy miért is kéne a fide szabályokkal szemben megváltoztatnunk ezt a pontot...

"Attól nem lesz nagyobb a megszakadás esélye, hogy 2 partit kell játszani. "

"hogy valamikor megszakad, kizárólag a lejátszott össz játékidő függvénye."

namost, akkor két parti átlagban kétszer addig tart mint egy. Szerintem... Kicsit ellentmondásos amiket írsz...

Még egyszer elmondom, hogy nem ugy működik, hogy kapunk egy jó javaslatot, ami nekünk is tetszik, és rábökünk a varázspálcával az oldalunkra, és hip-hop úgy lesz.

Tudod még a legjobb, legnagyszerűbb, legegyszerűbb változtatásokhoz is nem kevés idő kell.
A programosok dolgában éppen folyamatban vannak változtatások, amiket te is tudnál, ha olvasgatnál is néha...

Téma részemről lezárva, mert csak ismételgetem magam.

OP
most őszintén hány pontod múlt ezen a dolgon hogy nem lett auto-patt egy ilyen általad leírt huszáros végjáték?

több pontot veszítesz a net miatt, vagy a saját hibádból amit kikényszerít az ellenfél. 

totál felesleges erről ennyit írogatni, ezt tárgyilagosan mondom:)
Kedves OP! 

Ha kommunikációnk beszélgetés formájában zajlana, itt lenne az a pont, ahol elkezdeném felemelni a hangomat. 

Gratulálok, hogy lezárod a témát - én ezt épp egy hete tettem meg. TE hozakodtál elő vele ismét ebben a topikban, ami teljesen másról szól, én nem reagáltam, ezután tovább erőltetted - TE, nem én. (De tessék, ezt a választ is megismétlem: Akárki nem ülhet le sakkozni egy a FIDE által felügyelt versenyen. Ott azért nem is kell auto-pattnak lennie, mert a játékosok is tisztában vannak a helyzettel, és maguktól megegyeznek döntetlenben.) 

Nincs semmi ellentmondás, csak kicsit gondolkozni kell. (A két parti előbb-utóbb úgy is lejátszásra kerülne...) 

Jó lenne eldönteni, hogy most megyünk a FIDE után vagy sem. Ha igen, a létező legalapvetőbb dolog lenne a kötelező páros partiszám, mindennemű csalás megszüntetése... arról sincs tudomásom, hogy valaki 10 különböző néven rendelkezne előpontokkal. Utóbbiak nyilván nem elvárhatóak, HISZEN EZ ONLINE SAKK!!! (Ha nem félnék a kitiltástól, ide még káromkodnék egyet.)

Valóban gyakran ismételgeted magad, a nagyobb baj az, hogy még csak nem is a megfelelő mondatokat. Eddig a topik két témájáról majdhogynem kevesebb szót ejtettél, mint a ló+király témáról. 

"A demokrácia és a szabad verseny jegyében praktikus megoldás lenne, ha kezdetnek akár csak a sakknál csináltok egy "páros számú parti kötelező" szobát." - Ebben a mondatban egyetlen időhatározó sem szerepel... ennek fényében ironizáló, illetve mártírkodó hangvételű mondatodhoz no comment. 

A programhasználat témában a "progizásról" topik végén ezt írod: "Köszönjük a javaslatot, majd tanulmányozzuk a megvalósíthatóságát." Ha ezt te úgy értelmezed, hogy folyamatban vannak változások, megint csak no comment. Ha nem, légy oly kedves, linkeld már be, hol van szó folyamatban lévő változásról, mert sajnos túl hülye és lusta vagyok hozzá, hogy ezt a "nem tudok belépni", "ez meg ez csaló vagy anyázik", meg egyéb érdekfeszítő topikok között megtaláljam. 

Cadadelininorov
Languages
English
English
azərbaycan
Azerbaijani
bosanski
Bosnian
čeština
Czech
Cymraeg
Welsh