Üdvözlök mindenkit! Nem találtam fejlesztésekhez kapcsolódó témát a fórumban, ezért nyitottam ezt a topicot. Ide szépen össze lehet gyűjteni az összes építő jellegű ötletet, javaslatot. Kezdeném is mindjárt én, de először írnom kell hozzá egy kis bevezetőt: Részt vettem ma este(2009.01.11) első alkalommal a Snooker versenyen, amelyen előfizetők vehettek részt a 2-es számú szobában. Ment is zökkenőmentesen a játék, egészen addig, amíg ki nem jött a rendszerüzenet, hogy a bajnokságnak 15 perc múlva vége. Az adott pillanatban én álltam nyerésre. Megkérdeztem az ellenfelem, hogy mi történik akkor, ha lejár az idő és mi még nem fejeztük be. Elmondta, hogy akkor döntetlen lesz, mire én megkértem, hogy akkor fejezzük be a végéig, ha lehet. A válasza az volt, hogy ő nem siet sehová... Körülbelül háromnegyed órán keresztül játszottuk a meccset, az utolsó 20 percben csak az időt húzta. Negatív élmény volt végignézni, ahogy egy nyertes meccset veszítek el és nem tehetek semmit. Ráadásul bizonyítani sem tudok semmit, hisz a snookerben igazán nem nehéz időt húzni úgy, hogy senkinek se tűnjön különösebben fel. Aki játssza a játékot, az tudja, hogy miről beszélek. Komplex játék, sok golyóval, sok lökési lehetőséggel. Ha a másik szemszögéből nézzük a dolgokat: Minek siessen ő? Hogy én nyerjek? Gondolom senki sem a másik érdeke miatt játszik, hanem elsősorban a sajátjáért. Nem is hibáztatok ezért senkit. Inkább fejlesszük a rendszert! Egy esetleges megoldás lehetne, ha az idő lejártával nem zárná le azonnal a pontokat a rendszer, hanem a még folyó meccseket hagyná befejezni, s az adott pontváltozást még beleszámolná a végső eredménybe. Véleményem szerint így lenne igazságos. A többi játáknál nem találkoztam még hasonló problémával(ami nem azt jelenti, hogy nincs). Aki pedig játszott már életében snookert, az biztosan érti, hogy azt nem lehet kapkodva, sietve játszani :-). Egyszerűen nem arról szól. További Kellemes Napot!