FlyOrDie.com
« Back to All Topics
sakkban háromszoros tükörkép állás
Posted in 
General
Posted in 
General
Szeretném megkérdezni,hogy érvényes-e az a szabály,hogy háromszori lépés ismétlés esetén nem döntetlen a parti?
Velem előfoedult és nem adott döntetlent,hiába igényeltem azt.
Egyetértek.Ilyenekről beszéltem.
A Brazilok ezzel szórakoznak "meglepő módon", tükörképet nyomatják, nekik már megjelenik a Döntetlent igénylő rublika és akkor lép mást... Lehet, hogy értelmetlen amit írtam :D.
Ez nekik szórakozás, főleg ha 10 másodperc hátrányom van.(swpn online kedvéért nem a végjátékban hanem középjátékban, ott pedig van jobb lépés a tükörképnél) 

Ok,
Ha nem hiszitek,akkor felejtsétek el.Vagy gondoljátok,hogy kitaláltam?Őszintén,mi értelme lenne a screenshot-nak?
Hy all!

Annyit tennék ehhez a témához, hogy nemtudom ,nem is értem miért kell ezt magyarázni...velem még soha nem fordult elő hogy ne igényelhettem volna döntetlent ,ha ismétlődik a lépés...,ha pedig igényelsz 100% hogy remi lesz azonnal,semmi köze a másiknak ehhez...döntetlen ajánláskor számit hogy elfogadja-e vagy sem!De még mindig nem értem ilyenért mért kell new topic-ot nyitni,a másik az hogy király  király-futo alap h remi!...Napi 20 meccset játszom kb,sokmindenhez volt szerencsém ,de ilyenhez még nem,de megjegyzem volt már nem 1-szer olyan állásom ami ismétlődött és nem lehetett igényelni a remit ,örök sakk volt ,és sokféle variáciot el lehetett játszani ahhoz hogy ne lehessen igényleni ,de ilyenkor csinálom én azt ,hogy megszakitom a lépésismétlést és 1 bábut tolok egyik helyről a másikra,ilyenkor az ellenfelem kicsit mérges ,mert időbe nyert volna ,na de hát én se vagyok bolond...aki pedig játsza az ismétlést az ne lepődjön meg...

Megjegyzem miota irtam h rossz a SERVER azota nem szakadtam meg( pedig azota tul vagyok kb. 40 meccsen),"jópontként" könyvelendő...;)
Bye,
király király-futó ellen az automatikusan döntetlen. Ha mégsem, akkor küldj egy screenshotot, pgn-t vagy bármit amiből lehet látni a problémát, egy bemondással sajnos nem tudunk mit kezdeni.

OP
Akkor mégegyszer:velem ez fordult elő és igénylésem után nem volt automatikusan döntetlen,mert az ellenfél időben jobb volt az 5 percesben,ő matton állt,de talált egy örökös sakkot.Négyszer(!) ismétlődött és én vesztettem.
Ennyi volt az egész.Azt kifogásolom,hogy miért nem lesz ilyenkor automatikusan döntetlen.Nézi az ilyent a program?
Vagy másik: volt egy (1)db királyom,az ellenségnek király,szintén egy (1) db, és egy (1)db futó,neki volt több ideje.Szerintem ez is döntetlen,de idővel mégis én vesztettem.Ez miért volt?Ha hülyeséget kérdeztem,bocs.
"igénylésnél" nem kell az ellenfélnek elfogadnia, hanem az igényléssel egyből döntetlen lesz.
Ez ugye csak bizonyos feltételek fennállása esetén történhet.

Döntetlent "ajánlani" bármikor lehet, azt viszont el kell fogadnia az ellenfélnek is.

OP
Sziasztok olvasgatom a Fórumot, és annyit szeretnék megjegyezni, hogy 

"sakkban háromszoros tükörkép állás" az automotikusan is döntetlen itt online sakkon is..

Én már régóta sakkozom itt és napi 5 6 órát de velem soha nem fordult elő hogy egy döntetlenek álló mérkőzés ne döntetlennel végződőt volna ..

Ugyan is ha nem adja meg az ellenfeled a döntetlen akkor ő csak rosszabbat léphet ami azt jelenti hogy olyan hátrányba kerül amit nem tud ledolgozni és elveszti a mecset.
És ez tapasztalat …………
vagy esetleg, azért mert időben jobban áll és próbál időre nyerni..
De az Op-nak igaza van A döntetlent igényelni, kell…..az a biztosabb..

És az ellenfelednek el is fogadnia………
Kedves OP,
Mielőtt kitiltasz megint,igen udvariasan kérdem,szerinted tényleg nem tudom milyen gombot kell megnyomni a döntetlen igénylésnél?Ha ezt feltételezed rólam - többször is utaltál rá - akkor biztos velem van a baj...Egyébként miért hoztam szóba ezt a dolgot?Ugyanis gombnyomás után sem adott döntetlent.Elhiszem,hogy a sakkversenyeken is igényelni kell a döntetlent háromszoros tükörkép után,de ilyent még nem láttam,ugyanis a két sakkozó azonnal tudja,hogy döntetlen lett és nem kérik oda a bírót.Ha az egyik mégsem tudta,akkor jogos a bíró odahívása,a versenyző baja,hogy nem ismerte a szabályt.De mondom mégegyszer,az egész lényegtelen,mert nem pontokért sakkozom,hanem szórakozásként.Köszönöm a hozzászólásokat,de szerintem akkor is automatikusnak kéne lenni a döntetlennek az online sakkon.A mai super softver világban...
A sakk alapszabályzata szerint is igényelni kell a döntetlent és az nem automatikus ilyen esetekben, drága bauchi.

OP
A "döntetlen igénylés" gombot kell megnyomni, meglepő módon...

OP
Nem érdekes az egész,szórakozásból sakkozom itt,ha ilyen nagy paláver lett belőle,felejtsétek el.Nem tudom milyen gombot kell nyomni,ha döntetlent igényelek?Nevetséges.Szerintem automatikusan kéne megjelenni a kiírásnak:döntetlen.Akármilyen versenyen így van.Alapszabály.
"már nem ismétli a lépést"

ha meg nem ismételi annyiszor hogy meglegyen a 3, akkor mit is kéne automatikusan tenni?

OP
"és nem adott döntetlent,hiába igényeltem azt."

hanem mit csinált?

a döntetlen igénylő gomb nem dísznek van ott, gondolhatod...

OP
Ezzel nekem is sok bajom volt már. Tök remi az állás és amikor nekem engedélyezné a döntetlen igénylést akkor már nem ismétli a lépést. Be kéne vezetni hogy auto remi legyen ilyen esetekben.

Paқa™ 
Languages
English
English
azərbaycan
Azerbaijani
bosanski
Bosnian
čeština
Czech
Cymraeg
Welsh