« Back to All Topics
"sakk tudás"
Posted in 
General
"sakk tudás"
Posted in 
General
"sakk tudás"
Kedves sakk.hu; tisztelt Moderátor, Operätor!

Bär a helyesiras egyre kevesbe szamit alapmüveltsegnek (läsd ezen nemet karakterek :), megis rendkivül kellemetlennek tartom, hogy a nyitooldalon, pont egy olyan kifejezesben, amelyben az oldal nevet is ado "sakk" szerepel, hiba van. 
Tudtommal a "sakk tudäs" helyesen igy lenne; "sakktudäs".
Kerem ellenörizzek, es, amennyiben igazam van, javitsak.

sakkbaräti (sakk.hu-san: "sakk baräti") üdvözlettel:

Della Chiesa

P.s.: Szeretettel kerem minden humorerzekpangäsban szenvedö sakkbarätomat, ezen forumon ne irjanak a helyesiräs es a nemet karakterek összefüggeseben harmadrangu poenokat. Söt akär elsöranguakat sem. Köszönöm. 

P.s.II Hajrä Leko Peter!
Na ennek aztán nagy értelme volt...Inkább tettél volna valamit a hűű de nagy sakkbaráti szereteted kinyilvánulásának esetleges joindulatu formájában eme megfogalmazott hsz-éd leirásában!...de ha már a helyesírásról beszélsz, legalább helyesen írnád le amit akarsz!!! a " nyitooldalon " szót  nem egybe írjuk hanem nyitó oldalon ...
hi...
A "joindulatú" sem rövid ó...:p
ezt mindenki tudja azért nem javítottam ki drága, csak gyorsan szerettem volna leírni amit akartam...(mert ugye ennek a topicnak nem látom értelmét és ezért nem körmölök itt napestig...) 
De a LÉNYEG: ETTŐL FONTOSABB DOLGOK IS VANNAK DRÁGA "della Chiesa"...LEGALÁBB OLYASMI TÉMÁT INDITOTTÁL VOLNA EL ,AMELY SEGÍTI AZ OLDAL FEJLŐDÉSÉT..ESETLEG...
Kedves "humorerzekben szenvedö sakkbarätaim"!

Elnezest a megszolitasert, de direkt kertem, hogy a nemet karaktereket ne tegyük silany, vagy akär jo poenok, hozzäszoläsok targyava (sajnos a fentiek inkabb az elöbbi mercet ütik meg). Ha lenne magyar klaviaturam, nyilvan hasznälnäm az ekezeteket.
A "nyitooldal" mindket valtozata indokolhato, de inkabb nem külön irjak. Minthogy internetes jelenteseben uj, meg nincs rögzitve. A google-be beirva az egybeirt verzio bizonyul inkabb elfogadottnak, es logikailag is talän ez allja meg jobban a helyet.
De azt hiszem nem is ez a lenyeg, (bar elegge ciki, hogy egy hozzaszolas, amely a masikat akarja ciki helyzetbe hozni annak sajat fegyverevel, igy duplan visszafele sül el. Ilyen esetekben nagyon alaposan kell utananezni a dolgoknak "dräga" New York).

Azt hiszem a hangnemem nem volt bänto. Azt is odairtam, hogy ellenörizzetek, hatha nincs igazam. Es igenis az oldal javaert irtam oda, mert kellemetlen, ha a nyitooldalon egy olyan kifejezesben hiba van, amiben räadäsul a "sakk" is szerepel.

Szörszälhasogatäs? 
Lehet. Az oldal szerkesztöire bizom, hogy annak veszik-e, vagy sem ezt a joindulatu figyelmeztetest.
Toväbbä elöre elnezest kerek az ebben az üzenetben szereplö helyesirasi hibakert. Akinek kedve van, mutasson räjuk, es keszsegesen kijavitom.

Üdvözlettel 

es a fentiek ellenere a färadsägert, amit sajät szemszögeböl erthetöen az oldal javaer tett;
nagyrabecsülessel New York iränt

della Chiesa