Molenspel spelregels
Je wil een molen maken, d.w.z. drie stukken van dezelfde kleur in een rij. Dit in een verticale of horizontale rechte lijn (3 stukken in een diagonale lijn is geen geldige molen).
Er zijn twee manieren om te winnen:
Als de speler een molen heeft gezet dan kan hij een stuk wegnemen van zijn tegenspeler, maar niet een stuk uit zijn (haar) molen. Als alle stukken enkel nog in een molen staan dan kan je gelijk welk stuk nemen.
Het spel beginnen
De speler die eerst aan de beurt is wordt willekeurig geselecteerd. Om het spel te starten klik je een willekeurige lege plaats op het bord aan, daar komt uw stuk te staan. Met elke zet probeer je een molen te maken. Of je blokkeert uw tegenspeler zodat hij (zij) geen molen kan maken. Elke keer je een molen maakt, neem je een stuk van je tegenspeler van het bord weg. Klik het stukje aan die je wilt verwijderen. Je kan enkel stukken nemen die niet in een molen staan. Het plaatsen van de stukken duurt tot elke speler zijn 9 stukken heeft geplaatst op het bord. De geplaatste stukken kunnen niet verplaatst worden alvorens alle stukken op het bord staan.
Stukken verplaatsen
Nadat alle 9 stukken gezet zijn op het bord, kan je de stukken verplaatsen. Je doet dit door een stuk naar een lege aansluitende plaats te verschuiven. Probeer een molen te maken door uw stukken te verplaatsen. Wanneer een speler nog 3 stukken over heeft, kan hij (zij) jumpen naar een willekeurige lege plaatsop het bord.
Varianten

Normal (9)

Gewone Molenspel

Lasker (10)

Stukken op het bord kunnen altijd bewogen worden.

Morabaraba (12)

Diagonalen worden aan het bord toegevoegd.