Amőba szabályok
A játékot két játékos játssza egy előre meghatározott méretű táblán.
A játék célja, hogy öt saját bábut sikerüljön egy irányban egy egyenes vonalba rakni, vízszintes, függőleges, vagy akár átlós irányban.
A kezdő játékos x-et (vagy fekete bábukat), a másik játékos o-t (vagy fehér bábukat) használva, a két játékos felváltva rak egy bábut a táblára.
Egy lépés abból áll, hogy a saját bábuk közül egyet a játéktér egyik üres mezőjére rakunk. A lerakott bábukat többé nem lehet mozgatni.
Beállítások
A következő beállításokkal lehet testre szabni a játszmát (egyes játékosoknak eltérhet a beállításokhoz való jogosultsága).
Nyitási szabályok
A következő nyitási szabályokból lehet választani:
Free-style
A tábla bármelyik üres mezőjére lehet rakni, korlátozás nélkül már a kezdéstől. Hat, vagy annál több bábuból összeálló sorok is győzelmet jelentenek ebben a módban.
Pro
A kezdő játékos a tábla közepén kezd. A második játékos bárhova rakhat. A kezdő játékos második kövét a középponttól minimum 3 mező távolságra rakhatja le.
Long-Pro
A kezdő játékos a tábla közepén kezd. A második játékos bárhova rakhat. A kezdő játékos második kövét a középponttól minimum 4 mező távolságra rakhatja le.
Swap
A kezdő játékos három bábut rak le, kettő feketét (x), és egy fehéret (o). A második játékos választhat, hogy innen folytatja egy (o) lerakásával, vagy a bábuk cseréjével átadja ezt a lehetőséget a kezdő játékosnak.
Swap2
A kezdő játékos három bábut rak le, kettő feketét (x), és egy fehéret (o). A második játékosnak három választási lehetősége van
  • elfogadja a helyzetet, és (o)-val folytatja.
  • színt cserél, és átadja a folytatást ellenfelének
  • lerak még két bábut, és ezzel a csere lehetőségét az ellenfélnek adja át.