9-as pool szabályok
A 9-es játékot 1 fehér és 9 számozott színes golyóval játsszák (1-9). A cél, hogy a 9-es golyót zsebbe tegyük szabályos lökéssel. Minden lökésnél, az első golyó amit a fehér eltalál a legalacsonyabb számú golyó kell hogy legyen, de nem feltétlenül kell ilyen sorrendben letenni a golyókat.
Kezdőlökés
A második lökés "Push out"
Ha a kezdőlökés nem volt szabálytalan, akkor a következő játékos választhatja az ún. "push out"-ot. Ez esetben a lökésre nem érvényesek a "szabálytalan golyóérintés" és a "falérintés hiánya" szabályok. Ha a push out közben nem történik egyéb hiba, a következő játékos választhat hogy folytatja a játékot a fennálló helyzetből, vagy visszaadja a lökés jogát.
A játék folytatása
Egy játékos addig lökhet amíg szabályos lökésekkel golyó(ka)t tesz le. Nem számít hibának ha nem sikerül, de utána az ellenfél következhet.
Minden egyes lökésre 60 másodperc áll rendelkezésre, különben hibának számít és az ellenfél kézből következhet.
Ha a 9-es golyó lemegy egy hibás lökés következtében, azt vissza kell rakni az asztalra. A többi golyót nem kell visszarakni.
Hibák
Ha az egyik játékos hibát követ el, a másik játékos jön lökéssel, mégpedig úgy, hogy a fehér golyót bárhova áthelyezheti az asztalon.
A játék vége
Ha a játékos elteszi a 9-es golyót egy szabályos lökéssel, megnyerte a frame-et.
Ha a játékos háromszor egymás után közvetlenül hibázik, anélkül hogy szabályos lökést hajtana végre, a meccset elveszíti.
Profi szabályok
A "profi szabályokat" a beállítások menüben aktiválhatod (csak előfizetőknek elérhető) .
Különbségek:
További útmutató