8-as pool szabályok
A 8-as játékot 1 fehér és 15 színes golyóval játsszák A színes golyók fele (a feketét kivéve) egyszínű ún. "teli", a másik fele színes-fehér, "csíkos".
Az egyik játékosnak a teli színeseket kell belöknie, míg a másiknak a csíkosakat. Aki előbb belöki mind a 7 golyóját, majd utána szabályos lökéssel a feketét is, az a játékos nyer.
Kezdőlökés
Csoportválasztás
Mielőtt megtörténik a csoportválasztás, az asztal "nyitott" állapotban van. Ez azt jelenti, hogy még nem dőlt el melyik játékosnak kell a teli, és melyiknek a csíkos golyókat lökni.
A csoportválasztás akkor történik meg, ha az egyik játékos szabályosan eltesz egy golyót (telit vagy csíkosat) nyitott asztalnál. Az eltett golyó határozza meg az ő csoportját. Ezek után mindkét játékos lökésekor a fehér csak a saját csoportjának golyóját találhatja el először, különben a lökés hibás.
Amíg az asztal nyitott, bármelyik golyót el lehet találni először, kivéve a feketét.
A játék menete
Egy játékos addig lökhet amíg szabályos lökésekkel saját golyó(ka)t tesz el. Nem számít hibának ha nem sikerül, de utána az ellenfél következhet.
Minden egyes lökésre 60 másodperc áll rendelkezésre, különben hibának számít és az ellenfél kézből következhet.
Ha már nincs az asztalon golyó a soron következő játékos csoportjából, akkor a 8-as (fekete) golyót kell eltennie bármelyik zsebbe.
Hibák
Ha a lökés hibás, az ellenfél kézből következhet, ami azt jelenti, hogy az asztalon bárhova helyezheti a fehér golyót.
Vesztes meccs
A játékot az veszti el, aki elrakja a feketét és
Ez a kezdőlökésre nem vonatkozik.
Profi szabályok
A "profi szabályokat" a beállítások menüben aktiválhatod (csak előfizetőknek elérhető) .
Különbségek:
A dupla érintés hibának számít.
További útmutató