8-Pallo Pelin säännöt

1. Pelin tarkoitus
  Peliä pelataan kivipallolla (Valkoinen Pallo) ja viidellätoista numeropallolla, numeroitu ykkösestä viiteentoista joista : 1-7 (Yksivärisiä), 9-15 (Kaksivärisiä) Ja tietenkin 8-pallo (Musta).
 

Toinen pelaajista pussitaa yksivärisiä palloja, kun toinen paleeja pussittaa kaksivärisiä. Pelaaja joka saa ensiksi pussitettua kaikki omat pallonsa ja sen jälkeen pussittaa kasipallon on pelin voittaja.

 
2. Aloitus Lyönti
  -

Pallot ovat aseteltu kolmioksi jossa 8-pallo on keskellä kolmiota, ensimmäinen pallo ryhmästä on "korkeimmalla kohdalla", raidalliset pallot yhdessä nurkassa ryhmää ja yksiväriset toisessa kulmassa.

  -

Peli alkaa kivipallolla joka asetetaan pääviivan taakse.

  -

Kivipallolla voi lyödä ensimmäiseksi mitä tahansa palloa.

  -

Lyönti on laillinen silloin kun kumpikaan kivipallo tai 8-palloa ei ole pussitettu, ja mikä tahansa numeroiduista palloista on pussitettu tai yksi niistä on osunut laitaan.

 
3.

Joukkueen jako

 

Jos numeroituja palloja ei ole pussitettu aloitus lyönnillä niin pöytä on avoin ja on vastustajan vuoro.

 

Avoin pöytä tarkoittaa sitä että mitä palloja pelaajan täytyy pussittaa ei ole vielä ratkaistu. On laillista lyödä mitä tahansa yksivärisiä, kaksivärisiä tai 8-palloa ensimmäisenä silloin kun pöytä on avoin.

 

Joukkueen valinta on tehty silloin kun pelaaja onnistuu pussittamaan yksivärisen tai kaksivärisen pallon avoimelta päydältä. Hän valitsee joukkueen sillä pallolla minkä hän pussittaa.

 

Sen jälkeen ku joukkueet on valittu / päätetty lyöjän täytyy lyödä hänen ryhmänsä palloja ensimmäisenä ja pussittaa palloja hänen ryhmästään.

 
4.

Palaaminen ja voittaminen

 

Pelaaja voi jatkaa lyömistä kunnes hän epäonnistuu pussittamaan oman ryhmänsä pallon. Se ei ole virhe jos hän epäonnistuu mutta silloin vuoro siirtyy vastustajalle.

 

Kun kaikki pallot pelaajan ryhmästä on pussitettu sitten 8-pallo on pussitettava mihin tahansa pussiin.

 
5.

Virheet

  -

Kivipallo ei osu pelaajan ryhmän palloon ensimmäisenä.

  -

Kivipallo pussitetaan.

  -

Mikään palloista ei osu pöydän reunoihin.

 

Jos lyönti on virheellinen vastustaja saa kivipallon käteen. Tämä tarkoittaa sitä että pelaaja saa asettaa kivipallon mihin tahansa pöydälle (ei tarvitse välttämättä olla pääviivan takana).

 
6.

Peli on hävitty Kun,

 

Pelaaja häviää kun hän pussittaa 8-pallon ja

  -

Kaikkia hänen ryhmänsä palloja ei ole pussitettu.

  -

Lyönti on virheellinen.


Takaisin
© FlyOrDie Online Games