8-ball regler
Spillet spilles med en stødbal (den hvide bal) og femten øvrige baller, nummereret fra 1 til 15: 1-7 helfarvede, 9-15 stribede og 8-ball (sort).
Den ene spiller skal skyde de helfarvede baller i hul, mens den anden spiller skal skyde de stribede i hul. Spilleren, der først får skudt alle sine baller i hul og dernæst lovligt skyder 8-ball i hul, vinder.
Åbningsstød
Valg af gruppe
Hvis ingen af de nummererede baller skydes i hul, i åbningsstødet, forbliver bordet åbent og det er den anden spillers tur.
Åbent bord betyder, at gruppen af baller (helfarvede eller stripede), som en spiller skal skyde i hul ikke er afgjort endnu. Det er tilladt at ramme både helfarvede, strippede og 8-ball først, når bordet er åbent.
Valget af gruppe bestemmes, når en spiller lovligt skyder en helfarvet eller stribet bal i hul, mens bordet er åbent. Spilleren får tildelt gruppen, svarende til den bal han skyder i hul. Efter grupperne er fastlagt, skal spillerne ramme en bal fra sin gruppe, som den første i hvert stød og skyde sin gruppe af baller i hul.
Spil & vind
En spiller må fortsætte med at skyde, indtil han ikke får skudt en bal fra sin gruppe lovligt i hul.
Det er ikke en fejl, hvis han ikke kan skyde en af sine baller i hul, men turen skifter til den anden spiller.
Når en spiller har skudt alle baller fra sin gruppe i hul, skal den sorte (8-ball) skydes i hul.
Fejl
Hvis et skud er en fejl, så får den anden spiller stødballen i hånden. Dette betyder at spilleren kan placere den hvorsomhelst på bordet (behøver ikke at være bag den hvide streg).
Tabt spil
En spiller taber, hvis han skyder den sorte (8-ball) i hul og
Yderligere hjælp